2014-04-26
Kategorija(-os): Skanu kaip namie
0

Kiek aguonų turi būti gerame aguonų pyrage?

aguonu pyragas

Dar vienas išskirtinis mūsų originalios pyragų šeimos atstovas – sviestinis sluoksniuotas aguonų pyragas. Pas mus jis atsirado prieš pat Kalėdas – o kaipgi kitaip, juk šis prabangus, sodraus skonio pyragas papuoštų net patį prašmatniausią Kalėdinį stalą.


Pyragą su dideliu malonumu skanauja aguonų mėgėjai, taip pat maloniai nustemba ir ne itin dideli aguonų gerbėjai. Šis sviestinės sluoksniuotos tešlos turtinas ir sultingas pyragas su karamele primena tradicinį šimtalapį, tačiau jame aguonos išsidėsčiusios sluoksniais, per visą pyrago plotą, tad skonis sodrus bet kuriame kąsnyje. O svarbiausia, kaip ir visuose mūsų pyraguose, jame daug, LABAI DAUG įdaro. Šiam principui nusižengiame labai retai – pavyzdžiui, kepdami skanėstą su ožkos sūriu, taip deriname įdarą, kad sūrio skonis elegantiškai derėtų su raudonėliu, šviežiais pomidorais ir švelniu sviesto skoniu. Padauginus sūrio, skonio balansas nebūtų toks švelnus ir malonus. O štai aguonų pyragui tai negresia, todėl galime atsakyti į šio įrašo pavadinime užduotą klausimą: aguonų turi būti tiek, kad jų nepritrūktų nei viename kąsnyje.

 

Sluoksniuotas aguonų pyragas sveria apie kilogramą, kaip ir visas naminis maistas, jis yra skalsus, sotus, tad jo laisvai užteks prie stalo susėdusioms dviem šeimoms.

 

Parašykite komentarą
Privalomi laukai pažymėti *

Vardas *
El. pašto adresas *
Žinutė *