2014-06-12
Kategorija(-os): Skanu kaip namie
2

Duona – sveikos mitybos pagrindas, I dalis

vokiska duonam

Sveika mityba, lieknas kūnas ir per kraštus trykštanti energija. Labai klystate manydami, kad su kepyklėlių produkcija tai neturi nieko bendro. Pamirškite stereotipus apie antsvorį auginančias bandeles ir tiksinčiomis kalorijų bombomis pramintus skanėstus. Prisiminkite duoną ir elementariausią sveikos mitybos piramidę, kurios pagrindą sudaro ne kas kita, o grūdiniai produktai.

Saikas, įvairovė ir subalansavimas – tai trys pagrindiniai sveikos mitybos principai, nurodantys tiesiausią kelią į puikią savijautą. Ar žinojote, kad daugiau kaip pusę (55-60 proc.) energijos žmogaus organizmas turi gauti iš angliavandenių, ypač polisacharidų, kurių gausu daržovėse, bulvėse ir, žinoma, grūdiniuose produktuose, iš kurių bene svarbiausia yra duona? Šiuose maisto produktuose itin mažai riebalų, užtat knibžda maistinių skaidulų, mineralinių medžiagų ir vitaminų. Duona – tai angliavandeniai, kuriuos mūsų organizmas geriausiai pasisavina ir iš karto panaudoja energinėms reikmėms tenkinti. Štai kodėl iš aukštos kokybės produktų iškepta duona yra sėkmingos ir visavertės mitybos pagrindas.

Pavyzdžiui, „Mon Ami“ klientų pamilta Vokiška grūdų ir sėklų duona, kepama iš pilno grūdo ruginių miltų. Tai reiškia, kad miltai buvo lėtai sumalti akmeninėmis girnomis, išsaugant visas grūde esančias maistingąsias medžiagas – skaidulas, mineralus, B grupės vitaminus ir antioksidantus. Tokiuose miltuose išlieka nenusijotos sėlenos ir gemalai – suteikiantys duonai nepakartojamo skonio, o jūsų organizmui – vertingos ląstelienos ir mikroelementų.

Visos mūsų duonos kepamos lėtai ir rūpestingai: tik iš natūralaus raugo, be jokių mielių. Bet kuris sąžiningas kepėjas jums pasakys: duona su mielėmis – netikra duona. Tik natūralus brandintas duonos raugas leidžia iškepti sveikatai naudingą duoną, kurioje mažai riebalų ir daug ląstelienos, kuri gerina virškinimą ir suteikia energijos visai dienai.

2 komentaras(-ai)
Parašykite komentarą
  1. Arijus2016-02-22 9:50 am

    Labai patinka jūsų gaminiai, ypač naujoji “Tikroji močiutės duona”. Tik niekur nerandu informacijos apie ją, jokio sudėties aprašymo. Bučiau dėkingas už pagalbą.

  2. Mon Ami2016-02-23 12:37 pm

    Arijau, mūsų “Tikroji močiutės duona” kepama su natūraliu ruginiu raugu, pilno grūdo ruginiais miltais, ruginiais sijotais miltais, aukščiausios rūšies kvietiniais miltais, natūraliu medumi, saulėgrąžų branduoliais, kmynais, cukrumi ir jūros druska.

Parašykite komentarą
Privalomi laukai pažymėti *

Vardas *
El. pašto adresas *
Žinutė *