2015-07-23
Kategorija(-os): Iš istorijos
0

Nepaprasta grissini lazdelių istorija

!Grissini

 

Legenda byloja, kad plonų, traškių ir viso pasaulio pamėgtų grissini lazdelių istorija prasidėjo Italijos šiaurės vakaruose, Pjemonto regione. Pasakojama, kad lazdelės buvo sukurtos 17 amžiaus pabaigoje tam, kad padėtų sveikatos negalavimų kamuojamam jaunam Savojos kunigaikščiui Vittorio Amedeo II. Kunigaikštis nevirškino beveik jokio maisto, tad nebei ..

Daugiau
2015-01-31
Kategorija(-os): Iš istorijos, Skanu kaip namie
1

Legenda apie kruasanus

IMG_0013

Ar esate girdėję legendą, kaip atsirado kruasanai? Sunku pasakyti, kiek joje tiesos, tačiau net jei ši istorija visa pramanyta, tai nemenkina jos romantiškumo ir suteikia žavesio šiam viso pasaulio pamėgtam skanėstui.

Tolimais 1683-siais turkų armija apgulė Vieną ir visais būdais mėgino prasiveržti į miestą – bet nesėkmingai. Tuomet turkai nusprendė pasikasti po miesto sienomis slaptu tuneliu. Vie ..

Daugiau
2014-06-23
Kategorija(-os): Iš istorijos, Skanu kaip namie
0

„Mon Ami“ kyšas: mažas užkandžių pyragėlis

kysas

 

Laikomas prancūzišku, bet pavadinimą gavęs iš vokiečių: žodis „quishe“ kildinamas iš vokiškojo „kuchen“, reiškiančio „pyragą“. Ir iš tiesų tai tikras nesaldus pyragas: su kumpiu, sūriu, jūros gėrybėmis ar daržovėmis – pagal skonį.

Nors kyšą išpopuliarino ir į skonio aukštumas iškėlė būtent prancūzai, tačiau maisto istorikai sutaria, kad panašius pyragus, laikomus kyšo pirmtakais, vokiečių kepėjai kepė gerokai anksč ..

Daugiau
2014-06-18
Kategorija(-os): Skanu kaip namie
2

Traškūs ir nesustabdomi

traskiai

 

Beveik tokie, kaip jūsų mylima futbolo komanda! Tai juos dažniausiai galite užuosti eidami pro mūsų kepyklėlę, ir tai jie tampa mėgstamiausiu užkandžiu visiems susėdus priešais televizorių ar lauke, maloniai saulės šildomoje terasoje.

 

Mūsų sėklų traškiai – tai ne šiaip keptos duonos riekės. Jiems iškepti naudojame plonytes „Mon Ami“ sėklų duonos riekeles, kiekvieną jų kruopščiai ištriname švie ..

Daugiau
2014-06-12
Kategorija(-os): Skanu kaip namie
2

Duona – sveikos mitybos pagrindas, I dalis

vokiska duonam

Sveika mityba, lieknas kūnas ir per kraštus trykštanti energija. Labai klystate manydami, kad su kepyklėlių produkcija tai neturi nieko bendro. Pamirškite stereotipus apie antsvorį auginančias bandeles ir tiksinčiomis kalorijų bombomis pramintus skanėstus. Prisiminkite duoną ir elementariausią sveikos mitybos piramidę, kurios pagrindą sudaro ne kas kita, o grūdiniai produktai.

Saikas, ..

Daugiau
2014-06-07
Kategorija(-os): Skanu kaip namie
2

Mon Ami brusketos: ir smagiai pakramsnoti, ir skaniai užkąsti

uztepas m

Apie tai, kaip paruošti duonos riekes brusketoms, mes jau rašėme. Tačiau yra ir kita alternatyva: gardžios ir traškios mūsų paruoštos brusketos, kurias galite tiek triaukšti vienas, tiek užtepti savo gamintais užtepais ir valgyti pusryčiams, tiekti prie vyno ar pavaišinti netikėtai užklupusius svečius.

Palepinkite gomurį originaliais brusketų deriniais: su pelėsiniu sūriu, o gal mėlynuoju itališku gorgonzola? Tiks ir vytintas kumpis, pa ..

Daugiau
2014-06-03
Kategorija(-os): Valgykime sveikiau
2

Klasikinė brusketa: skanu, greita ir sveika

brusketikes pagerintos

Ar žinojote, kad dauguma žmonių moka viso labo penkis-dešimt patiekalų receptų, kuriuos paprastai pakaitomis ir gamina diena iš dienos, ištisus metus? Jeigu ir jūs priklausote šiai daugumai, pats metas į mėgstamiausiųjų „greitai, skaniai ir sveikai“ sąrašą įtraukti brusketas.

Brusketa – tai gardi skrudintos duonos riekė su šlakeliu tyro alyvuogių aliejaus ir... t ..

Daugiau
2014-04-26
Kategorija(-os): Skanu kaip namie
0

Kiek aguonų turi būti gerame aguonų pyrage?

aguonu pyragas

Dar vienas išskirtinis mūsų originalios pyragų šeimos atstovas – sviestinis sluoksniuotas aguonų pyragas. Pas mus jis atsirado prieš pat Kalėdas – o kaipgi kitaip, juk šis prabangus, sodraus skonio pyragas papuoštų net patį prašmatniausią Kalėdinį stalą.


Pyragą su dideliu malonumu skanauja aguonų mėgėjai, taip pat maloniai nustemba ir ne itin dideli aguon ..

Daugiau
2014-03-10
Kategorija(-os): Iš MonAmi gyvenimo
5

Paryžietiškos dvasios nuspalvinta vizija

MA main

„Kiekvienas verslas prasideda nuo vizijos. Manoji atrodė maždaug taip: Paryžius, šiltas saulėtas rytas, oras net virpa nuo ateinančios dienos įvykių, rytinių miesto garsų; garuojanti kvapni kava su kruasanu ir trapi akimirka, kai pajunti, koks gražus gali būti gyvenimas.

Visada maniau, kad maistas daro didžiulę įtaką tam, kuo esame: kaip mąstome, ką jaučiame, net kokius sprendimu ..

Daugiau
2014-03-08
Kategorija(-os): Skanu kaip namie
2

Jums ir jūsų bičiuliams: varškės-obuolių pyragas

obuoliu pyragas

Vargu ar rasime kitą tokį populiarų kepinį kaip obuolių pyragas: vienokį ar kitokį jo receptą atmintinai moka kiekvienas save gerbiantis virtuvės meistras. Tačiau kaip jums skamba iššūkis: sukurti tokį obuolių pyragą, kurį pamėgtų net ir tie, kurie nemėgsta obuolių? Štai tokį tikslą užsibrėžėme kurdami savo Varškė ..

Daugiau